Πετυχημένα Πασχαλινά Αυγά

Για να αποφύγετε το σπάσιμο των αυγών κατά το βράσιμο αφήστε τα αυγά εκτός ψυγείου από την προηγούμενη ημέρα. Επίσης μέσα στο νερό που θα τα βράσετε να έχετε βάλει και λίγο ξύδι και αλάτι





Θα χρειαστείτε επίσης
· 1 φακελάκι βαφή
· 6 κουτ. σούπας ξύδι
Εκτέλεση
Από το προηγούμενο βράδυ
Αφήνετε τα αυγά εκτός ψυγείου αφού  πρώτα τα πλύνετε καλά.

Το επόμενο πρωί
Βάζετε σιγά σιγά τα αυγά στη κατσαρόλα σε νερό πού είναι χλιαρό και τα αφήνετε να βράσουν (σε σιγανή φωτιά για να μη σπάσουν) για 15 λεπτά.
· Τα σουρώνετε
· Σε μια κατσαρόλα βάζετε το χλιαρό νερό, το ξύδι, τη βαφή και τα ανακατεύετε πολυ καλά.
· Τοποθετείτε τα βρασμένα αυγά στην κατσαρόλα σε μία στρώση και τα αφήνετε όσα χρόνο λένε οι οδηγίες
· Τα βγάζετε και τα αφήνετε να στεγνώσουν
· Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζεται και με τα υπόλοιπα.
· Αφού στεγνώσουν καλά γυαλίστε τα με ένα πανάκι που το έχετε αλείψει με λίγο λάδι για να γυαλίζουν.
· Διακοσμήσετε εάν θέλετε με χαλκομανιες

Σχόλια