Φυσικά καθαριστικά

Με τα τόσα χημικά να εισβάλουν καθημερινά στο σπίτι μας και εν τέλει στο σώμα μας δηλητηριάζοντας μας αργά και σταθερά πρέπει να κάνουμε όλοι μας απαραιτήτως μια στροφή σε πιο φυσικές μεθόδους καθαρισμού. Η ειρωνεία είναι ότι πράγματι δεν υστερούν καθόλου σε αποτελεσματικότητα από τα έτοιμα του εμπορίου. Μας έχει "φάει" η διαφήμηση και οι όμορφες συσκευασίες. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε σε παλιές άδειες συσκευασίες δικά σας διαλύματα με τα παρακάτω συστατικά που θα βρείτε στην κουζίνα σας και δεν θα το μετανιώσετε!!!

Ξύδι και αλάτι: Το μείγμα τους αποτελεί πολύ καλό καθαριστικό για διάφορες επιφάνειες.
Μαγειρική σόδα: Διαλύστε 4 κουταλιές σόδας σε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό και θα έχετε ένα καθαριστικό για κάθε χρήση. Το ίδιο θα συμβεί αν ρίξετε λίγη μαγειρική σόδα σε ένα βρεγμένο πανί. Η μαγειρική σόδα θα καθαρίσει και θα αρωματίσει όλες τις επιφάνειες της κουζίνας και του μπάνιου.
Αμμωνία: Ένα από τα καλύτερα καθαριστικά με πολλές χρήσεις πλακάκια πατώματα κ.ά μπορείτε να παρασκευάσετε ανακατεύοντας ¼ φλιτζανιού μαγειρική σόδα, 1 φλιτζάνι αμμωνία, 1/2 φλιτζανιού λευκό ξίδι και 4 λίτρα ζεστό νερό. Διατηρήστε το υγρό για επόμενη χρήση σε ένα καλά κλεισμένο δοχείο.
Προσοχή: Μην ανακατέψετε την αμμωνία με χλωρίνη, γιατί είναι δηλητηριώδης.

Σχόλια