Μην χρησιμοποιείτε αυτές τις μεθόδους μαγειρέματος!


Υπάρχουν πολλοί  διαφορετικοί τρόποι για την προετοιμασία του φαγητού. Εάν όμως σας ενδιαφέρει  εκτός από την γεύση και  η υγιεινή παρασκευή του μείνετε μακριά από αυτούς τους 3 τρόπους μαγειρέματος:

1. Τηγάνισμα: στο τηγάνισμα χρησιμοποιούμε συνήθως ανθυγιεινά λίπη και  επαναχρησιμοποιούμε μαγειρικά έλαια, τα οποία μπορούν να σχηματίσουν τοξίνες  εξαιρετικά επικίνδυνες, δεδομένου ότι έχουν συσχετιστεί με αυξημένους κινδύνους καρδιαγγειακών παθήσεων, εγκεφαλικών επεισοδίων, με την νόσο Parkinson, την νόσο Alzheimer, την νόσο του Huntington, με διάφορες διαταραχές του ήπατος και με καρκίνο.

2. Πλαστικές συσκευασίες στον φούρνο μικροκυμάτων: O φούρνος μικροκυμάτων μας προσφέρει έναν πολύ γρήγορο τρόπο μαγειρέματος και ιδίως ξαναζεστάματος των τροφών. Για την χρήση του προτείνονται ειδικά πλαστικά σκεύη και  σελοφαν. Αυτό όμως μπορεί να οδηγήσει σε μόρια πλαστικού να εισχωρήσουν μέσα στο φαγητό σας. Είναι πολύ πιο υγιεινό στο φούρνο μικροκυμάτων να χρησιμοποιείτε γυάλινα δοχεία.

3. Ψήσιμο στα κάρβουνα: ο καρκινογόνος καπνός που παράγεται κατά τη χρήση κάρβουνου μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνος για την υγεία σας. Αντί για κάρβουνο, χρησιμοποιείστε φυσικό αέριο ή ηλεκτρικό grill για να την αποφυγή του καρκινογόνου καπνού. Επίσης φροντίστε να κρατάτε καθαρές τις πλάκες του γκριλ από καρβουνισμένα υπολείμματα γιατί επίσης είναι καρκινογόνα.

Σχόλια

  1. Πολύ ενδιαφέροντα. Είχα πάντα την ψευδαίσθηση ότι τα ψητά στα κάρβουνα είναι υγιεινά και ένιωθα πάντα τύψεις που δεν μ'αρέσουν καθόλου μα καθόλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς Κων/να μου δεν είσαι η μόνη. Οι περισσότεροι νομίζουν πως είναι υγιεινός τρόπος μαγειρέματος. Και εγώ παλαιότερα το ίδιο νόμιζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου