Πως να Ξαναβάψετε ένα Παλιό Έπιπλο.

Εάν έχετε ένα παλιό λειτουργικό όμως έπιπλο και δεν σας αρέσει το χρώμα του μπορείτε να το ανανεώσετε βάφοντάς το με ένα νέο χρώμα της αρεσκείας σας που να ταιριάζει με το διάκοσμο του σπιτιού σας. Δεν είναι δύσκολο αρκεί να έχετε χρόνο, μεράκι και να γνωρίζετε μερικά βασικά μυστικά. Δείτε στο βίντεο αναλυτικά την διαδικασία,  για τους μη αγγλομαθείς τα βήματα αναλυτικά παρακάτω.




Βήμα 1: Προστατέψτε το πάτωμα
Βάλτε το έπιπλο που θα βάψετε πάνω σε εφημερίδες ή ύφασμα για την προστασία του δαπέδου από τη λαδομπογιά. Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος αερίζετε καλά.

Βήμα 2: Αφαιρέστε τα έξτρα κομμάτια.
Αν το έπιπλο έχει οποιοδήποτε υλικό όπως πόμολα ή ότι μεταλλικό ή πλαστικό κομμάτι δεν θέλετε να βάψετε ξεβιδώστε και αφαιρέστε το τώρα.

Βήμα 3: Αφαιρέστε το υπάρχον λούστρο ή χρώμα.
Τρίψτε απαλά την επιφάνεια του επίπλου σας με γυαλόχαρτο για να λειάνετε την επιφάνεια και να βοηθήσετε το νέο χρώμα να πιάσει.

Βήμα 4: Αφαιρέστε την σκόνη
Αφαιρέστε την σκόνη από το έπιπλο με ένα παλιό πανί ή ένα υγρό πανί μικροϊνών. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική σκούπα με προσήλωση προσαρτώμενη βούρτσα για να τραβήξετε την σκόνη.

Βήμα 5: Απλώστε wood primer
Απλώστε ένα λεπτό στρώμα wood primer σε ολόκληρο το έπιπλο, το βούρτσισμα να γίνεται κατά προτίμηση με με κατεύθυνση τα νερά του ξύλου, εάν είναι ορατά.

Βήμα 6: Αφήνετε το primer να στεγνώσει
Περιμένετε τουλάχιστον μια ώρα ή δύο για να στεγνώσει εντελώς.

Βήμα 7: Εφαρμογή στρώση βαφής
Απλώστε ένα στρώμα βαφής σας πάνω από το primer, και πάλι το βούρτσισμα να γίνεται με κατεύθυνση τα νερά του ξύλου, εάν είναι ορατά.

Ξεκινήστε το βάψιμο στη μέση του αντικειμένου. Έτσι θα αποφύγετε να στάξει η μπογιά από τις άκρες.

Για μια πολύ μοντέρνα εμφάνιση, χρησιμοποιήστε ένα ημι-ή γυαλιστερές χρώμα με μια αφρώδες βούρτσα για ομαλό, γυαλιστερό φινίρισμα

Βήμα 8: Αφήστε το χρώμα να στεγνώσει
Περιμένετε να στεγνώσει τελείως το χρώμα –όσο περισσότερο περιμένετε, τόσο το καλύτερο. Αν είναι δυνατό αφήστε το να στεγνώσει όλο το βράδυ.

Βήμα 9: Περάστε τη 2η στρώση
Αν το χρώμα φαίνεται ακόμη λίγο ανομοιογενές, με κενά σημεία, περάστε ένα δεύτερο στρώμα βαφής.

Βήμα 10: Εφαρμόστε βερνίκι
Εάν το έπιπλα θα βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο ή είναι πιθανόν να γδαρθεί από τη χρήση, εφαρμόστε μια στρώση βερνικιού.

Βήμα 11: Τοποθετείστε πίσω το υλικό του επίπλου
Όταν το χρώμα είναι τελείως στεγνό, ότι κομμάτι αφαιρέσατε αντικαταστήστε το με νέα, μοντέρνα-κομμάτια για να ολοκληρώσετε την ανανέωση του επίπλου σας.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου