Πασχαλινά κουλουράκια πολύ νόστινα, τραγανά απέξω και αφράτα από μέσα.
Συστατικά
- 4 αβγά
- 250 γρ. βούτυρο
- ½ φλ. γάλα
- ½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
- Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κιλό αλεύρι
- 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1-2 βανίλιες
- ½ κ.γ. σόδα
- ½ κ.γ. αλάτι
Οδηγίες
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά.
- Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα.
- Προσθέτουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
- Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε στους 180° για 10' -20', ανάλογα με το μέγεθος.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου