Κουλουράκια πασχαλινά

Πασχαλινά κουλουράκια πολύ νόστινα, τραγανά απέξω και αφράτα από μέσα.
Συστατικά
  • 4 αβγά
  • 250 γρ. βούτυρο
  • ½ φλ. γάλα
  • ½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1-2 βανίλιες
  • ½ κ.γ. σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι
 Οδηγίες 
  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα.
  • Προσθέτουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα.
  • Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
  • Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί.
  • Πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε στους 180° για 10' -20', ανάλογα με το μέγεθος.

Σχόλια